כיום, ישנם מעל 15,000 מתחמי coworking ידועים ברחבי העולם.
Coworking כסביבת עבודה, סוללת נתיב קל יותר ליזמים ועסקים בתחילת הדרך.
חלל עבודה שיתופי מספק קרקע בטוחה לנסות משהו חדש.
הרעיון של coworking מוטבע בנו משחר ההיסטוריה. אנשים מעדיפים להתאסף, להתקבץ ולשהות בקהילות. ברגע שהם מתאספים, הם מרגישים בטוחים, וברגע שהם מרגישים בטוחים, הם חולקים ומשתפים.
הצלחת חללי העבודה השיתופיים אם כן, נובעת בראש ובראשונה, מההתנהגות האנושית.
מרחב העבודה הראשון שהופיע, היה בסן פרנסיסקו ב -2005, ומאז, המספרים של חללי עבודה שיתופיים הרקיעו שחקים. בשנת 2007, היו רק 75 מקומות עבודה ברחבי העולם, אשר התמקדו בעיקר בעמק הסיליקון ובערים אירופיות כמו אמסטרדם, ברלין וקופנהגן. ועכשיו, כ- 10 שנים מאוחר יותר, ישנם מעל 15,000 מקומות עבודה coworking ידועים ברחבי העולם, כולל במקומות כמו באלי, הוואי, ואפילו גואה!
עד לפני עשור, לא היו אפשרויות רבות עבור חברות / יחידים. אנשים היו צריכים להקים משרד משלהם - ההוצאות והמאמצים הדרושים כדי לקבל את המשרש, להפעילו ולתחזקו, היו ועדיין, גבוהים מאוד ובולעים זמן ואנרגיה. עסק או ארגון השואפים להתמקם במשרד משלהם, חייבים לחזות את צרכיהם לפחות שלוש שנים מראש, למצוא מקום משרדים, לשלם עמלת תיווך גבוהה, להפקיד ערבויות למשכיר ולבנק, להשקיע בתכנון החלל, לממן את העיצוב למצוא אנשים שינהלו את המתחם ועוד. בעצם, בחודשים הראשונים של העסק, אין תפוקה, אלא התעסקות רק בהגדרת המשרד והקמתו. אז, לפני הכל, עולם ה-coworking מסייע ליזמים לעקוף את כל הבלגאן, הטרחה וההוצאות ומאפשר להם להפעיל את העסק מידית.
היכולת להיכנס לסביבה פרודוקטיבית, שבה אנשים עובדים ביחד וחותרים לגידול העסק שלהם, לצד האפשרות לעבוד מיום אפס, תוך קבלת כל התמיכה שהעסק זקוק לה ובנוסף, ההזדמנות לפגוש את האנשים הנכונים – כל אלו יתרונות עוצמתיים ומאוד מפתים לעצמאיים, יזמים, עסקים וסטרטאפים.
כיצד התפתחו Coworking
חללי עבודה שיתופיים, הם לא עוד 'אופנת סטארט-אפ'. הקונספט הזה התקבל בזרועות פתוחות על ידי עסקים מכל הגדלים - מחברות חדשות ועד ענקיות כמו מיקרוסופט וטוויטר.
סוג זה של שינוי מהיר במנטליות, שאינו מזוהה בדרך כלל עם ארגונים גדולים יותר, נובע בעיקר מהיתרונות הבלתי ניתנים להכחשה של שיתוף פעולה שאפילו התאגידים אינם מסוגלים להתעלם ממנו. יתרון ברור יותר, מלבד עלויות נמוכות וצמצום שדרת הניהול, הוא היכולת לתפקד מהר יותר וביעילות רבה יותר.
סביבת Co-working הפכה כה שימושית ללקוחות, כך שהיום ניתן לומר בוודאות, שתעשייה חדשה זו, היא הקפיצה האבולוציונית הגדולה ביותר מנקודת מבט של עולם הנדל"ן וסביבות העבודה.
ב- coworking קיים מגוון רחב של אפשרויות ללקוחות, וניתן לבחור: ישנן קהילות ממוקדות עבור ארגונים קטנים עד בינוניים, כי אלו בשלב שבו הצלבת כוחות עם עמיתים והרחבת אופקים היא המפתח וגם הזמינות של רשת חונכות ופיתוח עסקי הצרכים. ישנם גם מודלים של מתחמי coworking "חמישה כוכבים" שלוקחים פרמיה מרווחים של עסקים עם לקוחות ושזקוקים לרמה גבוהה מאוד של יוקרה ואסתטיקה.
ההתפתחות של חללי עבודה שיתופיים - מטאורית. אבל מה שמרגש אפילו יותר, הוא העתיד של תעשייה זו.
ה- Co-work מציע סביבת עבודה חדשנית, עם חשיפה למדריכים, משקיעים, פרטנרים פוטנציאלים. אלו זמינים במקום אחד ובשפע. חלל עבודה שיתופי הוא כור היתוך של שיתופי פעולה, חידושים. קסם.
בעולם המתמודד עם אג'נדות אנוכיות ודרישות לפיצוי כספי על כל מאמץ, מרחבי שיתוף פעולה של הקהילה לא רק מפתחים תחושה של ייחודיות בין עמיתים לעבודה, אלא גם עוזרים להביא את התחושה של רצון לעזור זה לזה ללא תנאים. הרי הקולקטיביות טבועה בנו כיצורים חברתיים, וזה הוביל לשינוי תרבותי מסיבי שגורם ליזמים להרגיש שהם לא עוד במסע בודד. העובדה שהם יודעים שיש הרבה אחרים שעוברים את אותו הדבר היא תחושה מרגיעה ביותר.
אז לא פלא שתעשיית ה- co-working צפויה להמשיך לצמוח בקצב מהיר במהלך השנים הקרובות. על פי תחזיות של הוועידה הגלובלית Coworking Unconference (GCUC), מספר מקומות ה- coworking בעולם, יגדל מ- 14,411 בשנת 2017 ליותר מ 30,000 בשנת 2022, בשיעור צמיחה שנתי ממוצע של 16.1%. המספר העולמי של חברים בחללי עבודה שיתופיים, צפוי לגדול אפילו מהר יותר מאשר מספר החללים: מ - 1.74מיליון בשנת 2017, ל 5.1 מיליון בשנת 2022.