על פניו שאלה פשוטה. זו בעצם אחת השאלות הראשונות שיש לתת להם מענה בכל סכסוך. ככל שתספקו מענה מהר יותר ובאופן ברור יותר כך יתנהל הסכסוך על הצד הטוב שביותר. שאלה זו גם תסייע בהגדרת המטרות וביכולת להשיגן.
אם ברצונכם לנצח, עליכם לצאת בהכרזת מלחמה, בה צד אחד מנצח והצד השני מפסיד. אלו הם חוקי המשחק. אין ספק שגישה זו מדרבנת את הצדדים ועורכי הדין המעורבים "להניע גלגלים", להגיש בקשות, לפנות לערכאות, ליצור מהלכים ולשלוף שפנים מהכובע.
הליכים משפטיים בהכרח בנויים ומתנהלים לפי חוקי משחק מלחמה. לכאורה יש צד הצודק וזה שאינו צודק. צד טוב וצד רע, תובע ונתבע. מאחר וכך הדברים הרי שאין ציפייה שדברים יתנהלו אחרת, כגון דיאלוג ישיר בין הצדדים. נהפוכו, ציפייה כזו בעולם של התדיינות אינה במקומה.
אם מטרתכם להצליח ותוך כדי כך לתקן את הנזק הנגרם מהסכסוך אזי, גישת המלחמה לא תוביל לדרך נכונה במיוחד אם יש צורך או אפשרות בשימור היחסים שבין הצדדים, להחזירם לקדמותם ואף לנצל הזדמנות זו לפשר בין מחלוקות שעד כה לא נעשו.
אם כך רצוי להקיף את עצמכם באנשים "פותרי בעיות". ביניהם מגשרים, מתווכים, יועצים וכאלה הדוגלים בגישה המשוכלת להנחות ולבנות תהליך של מו"מ ולא לחימה בכל מחיר. חשוב לבחור אנשים שבסופו של דבר יאפשרו למקסם את הליך פתרון הסכסוך ולא רק במובן של כאן ועכשיו אלא לטווח ארוך.
גישור, מאפשר לכם לבנות הליך זה תוך חשיבה על היחסים בין הצדדים, העסק והאפשרויות הצצות תוך כדי ניהול הקונפליקט למנף וליצור הזדמנויות.
מיכל יוגב
מגשרת מוסמכת בתחומי: גירושין, עסקים וארגוני.
מייל: michal@my-gishur.co.il
אתר: www.my-gishur.co.il פייסבוק: my gishur
Comments